top of page

Stap 1 : ​Maak een Alibaba-account aan
Surf naar www.alibaba.com en log in als je al een account hebt.
Als je geen account hebt, ga je naar de aanmeldingspagina en volg je de instructies op het scherm om er een te maken.

 

Stap 2 : Zoek een product

Er zijn meerdere manieren om naar producten te zoeken op Alibaba.
De eenvoudigste manier is door trefwoorden of woordgroepen in te voeren in de zoekbalk van de producten op de hoofdpagina. Selecteer het tabblad "Producten", voer uw zoekterm in de zoekbalk in, selecteer uw land met behulp van het vervolgkeuze menu en klik op de knop "Zoeken".
U kunt ook producten zoeken met de categorieën aan de linkerkant van de startpagina.
Plaats de muisaanwijzer op een categorie en klik vervolgens op een subcategorie om door producten te bladeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Stap 3 : Filter uw zoekresultaten

Zoeken op product en categorie kan duizenden items opleveren, dus het kan veel tijd kosten om producten te sorteren. U kunt de opties aan de linkerkant van de pagina met zoekresultaten gebruiken om uw zoekopdracht te verfijnen en minder, specifiekere resultaten te weergeven.

Een zoekopdracht naar 'jeans' levert bijvoorbeeld meer dan 500.000 resultaten op, maar u kunt de selectievakjes aan de linkerkant aanvinken om uw zoekopdracht specifieker te maken. Als u selectievakjes zoals 'herenjeans' of 'spijkerbroek' aanvinkt en zoekwoorden zoals een bepaalde kleur toevoegt, worden er veel minder treffers gegenereerd, waardoor u gemakkelijker door uw zoekresultaten kunt sorteren. U kunt uw zoekresultaten ook filteren op het land van herkomst van de leverancier. Dit zal u helpen leveranciers in uw land op te sporen, wat de verzendkosten en tijd zal helpen verminderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stap 4 : Zoeken op leverancier

In plaats van op product te zoeken, kunt u ook het tabblad 'Leveranciers' naast de zoekbalk selecteren. Hierdoor worden leveranciers geretourneerd die gespecialiseerd zijn in het product dat u probeert te kopen.
 

  • Als u eerder met een leverancier heeft gewerkt of een leverancier kent die gespecialiseerd is in het door u gewenste product, kunt u deze zoekfunctie gebruiken om ze gemakkelijker te vinden dan met een productzoekopdracht. 

  • Op de pagina met zoekresultaten kunt u ook resultaten filteren op basis van de landen van herkomst van leveranciers

     

 

 

Stap 5 : Offerte aanvragen (RFQ)

U kunt ook een offerte aanvragen die uw inkoopbehoeften specificeert en directe offertes van meerdere leveranciers vergelijken. Klik op de optie "RFQ indienen" en maak uw bericht in de daarvoor bestemde ruimte. Voer een productzoekwoord en de gewenste hoeveelheid in de daarvoor bestemde ruimtes in. In de berichttekst kunt u alle andere relevante productspecificaties vinden. Onder de berichttekst kunt u details toevoegen over uw verzendbestemming en de gewenste betalingsmethode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Stap 6 : Controleer leveranciersprofielen voor verificatiebadges

Zodra je leveranciers hebt gevonden via de tools van de zoekmachine of via een offerteaanvraag, ga je naar hun profielpagina's om hun legitimiteit te verifiëren. Zoek naar profielbadges om er zeker van te zijn dat u te maken heeft met een geverifieerde leverancier.

De A & V-controle geeft aan dat de leverancier de verificatie en verificatie-inspectie door Alibaba en een externe verificatieservice heeft doorstaan. De controle ter plaatse verifieert dat de gebouwen van in China gevestigde leveranciers zijn gecontroleerd door Alibaba-medewerkers om er zeker van te zijn dat de activiteiten ter plaatse daadwerkelijk bestaan. The Assessed Supplier Check merkt op dat de leverancier is geverifieerd door een externe service.

 

 

Stap 7 : Kijk online voor klachten over een leverancier
Naast het controleren op profielbadges, kunt u online informatie over potentiële leveranciers vinden om oplichting te voorkomen. Zoek online naar opmerkingen of klachten over de leverancier. Je kunt ook de contactgegevens op hun Alibaba-profiel vergelijken met een Google-zoekopdracht.

Vermijd leveranciers die niet-zakelijke e-mailadressen vermelden, zoals Gmail- of Yahoo-accounts.

 

 

 

 

Stap 8 : Zoek een leverancier met een magazijn in uw land
Zoeken in Alibaba levert leveranciers op in een aantal landen. Het vinden van een leverancier in of met een magazijn in uw land zal de transporttijd verkorten en u hoeft geen douane-afhandeling meer te doen. Veel leveranciers hebben bijvoorbeeld magazijnen in de Verenigde Staten.Als u met een leverancier gaat die geen magazijn in uw land heeft, moet u met die leverancier samenwerken om de inklaring te regelen met behulp van de vrachtlogistiek van Alibaba. Daarnaast is het het beste om een ​​douane-expediteur in te huren om u te helpen bij het afhandelen van de douane bij het internationaal inkopen van producten.

Screen Shot 2020-07-21 at 22.11.59.png
Screen Shot 2020-07-21 at 22.17.03.png
Screen Shot 2020-07-21 at 22.19.31.png
Screen Shot 2020-07-21 at 22.22.11.png
Screen Shot 2020-07-21 at 22.26.59.png
Screen Shot 2020-07-21 at 22.29.54.png
Screen Shot 2020-07-21 at 22.32.07.png
bottom of page